Sisteme Fotovoltaice Bistrita

Sisteme fotovoltaice Bistrita

Sisteme Fotovoltaice Bistrita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Sisteme Fotovoltaice Bistrita: Sisteme fotovoltaice Bistrita.

montaj panouri solare bistrita

Executie - Montaj - Mentenanta Panouri solare fotovoltaice - panouri solare termice

Sisteme pentru energie regenerabila - Sisteme Fotovoltaice Off-Grid & On-Grid & Hibride

Proiectarea corecta a unui sistem fotovoltaic implica alegerea amplasamentului si componentelor adecvate (panouri fotovoltaice, invertor si alte echipamente, evitarea pierderilor de energie electrica acolo unde este posibil, precum si minimizarea pierderilor inevitabile dupa caz).

Cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice avem posibilitatea de a transforma lumina de la soare in energie electrica, iar cu ajutorul panourilor solare termice putem folosi caldura pentru a produce apa calda menajera sau pentru incalzire.

Un sistem fotovoltaic poate opera chiar si in cazul unui soare mai putin stralucitor si poate genera electricitate in zilele innorate si cu ploaie din lumina reflectata a soarelui. Cu cat o zona este mai expusa luminii soarelui, cu atat puterea generata este mai mare.

Avantajul sistemelor fotovoltaice este acela ca se pot integra in cladiri, pot inlocui subansamble, materiale de constructie sau chiar intregi parti componente ale cladirii cum ar fi de exemplu acoperisul.

Cele mai des folosite tehnologii bazate pe celule fotovoltaice sunt mono-cristaline, policristaline si film subtire.

O instalatie solara termica de baza este compusa din:
- Colector solar (numit si „panou solar”), care colecteaza energia emisa de soare
- Rezervor de apa (numit si „boiler”), care acumuleaza si conserva caldura primita de la colector
- Elemente hidraulice si de comanda care fac posibil transferul de energie de la colector la rezervor