Sisteme Fotovoltaice Alba Iulia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Sisteme Fotovoltaice Alba Iulia: Sisteme fotovoltaice Alba Iulia.
Sisteme pentru energie regenerabila - Sisteme Fotovoltaice Off-Grid & On-Grid & Hibride
Executie - Montaj - Mentenanta Panouri solare fotovoltaice - panouri solare termice
Ne ocupam de Proiectarea - Instalarea - Mentenanta sistemelor fotovoltaice si solare termice. Oferim sisteme fotovoltaice de diferite marimi si puteri functie de cererea clientului.
Radiatia solara poate fi folosita pentru producerea in mod direct de energie electrica cu ajutorul panourilor fotovoltaice, sau indirect prin utilizarea caldurii generate (caldura→apa→vapori→ turbina→generator; motoare Stirling etc.). De asemenea, radiatia solara este folosita pe scara relativ larga pentru producerea de apa calda menajera sau chiar industriala.
Celulele fotovoltaice sunt de mai multe tipuri: monocristaline, policristaline, tip film, amorfe, sferice si concentrate.
Cele mai bune celule sunt cele monocristaline dar si cele mai scumpe. Celulele policristaline au gradul de conversie mai mic, dar sunt mai ieftine, reducanduse astfel substantial costul pe Watt instalat, fiind mult mai raspandite.
La instalarea sistemelor solare, unghiul de inclinare al panoului trebuie sa fie la aceeasi latitudine cu orasul, pentru utilizarea in tot timpul anului a acestuia. Daca instalatia este destinata utilizarii numai pentru perioada de vara, trebuie fixat la o latitudine cu 15° mai joasa decat latitudinea orasului, iar daca este numai pentru perioada de iarna, trebuie fixat la o latitudine cu 15° mai ridicata decat latitudinea orasului. Daca exista un cos pe acoperisul unde va fi realizata montarea, panoul trebuie pozitionat pe latura vestica a cosului. Copacii, cladirile inalte etc. nu trebuie sa faca umbra pe suprafata panoului.
Componentele unui sistem fotoelectric depind de aplicatie: locuinta izolata sau in apropierea retelei, utilizarea unei baterii sau doar a energiei solare, existenta convertoarelor statice de putere.
Un sistem clasic fotovoltaic insular este alcatuit din urmatoarele componente:
Avantajul sistemelor fotovoltaice este acela ca se pot integra in cladiri, pot inlocui subansamble, materiale de constructie sau chiar intregi parti componente ale cladirii cum ar fi de exemplu acoperisul.
Romania este localizata intr-o suprafata cu un potential solar ridicat, avand aproximativ 210 zile cu soare pe an si flux solar anual cuprins intre 1.000 kWh/m2/an si 1.300 kWh/m2 /an. Din aceasta, in jur de 600- 800 kWh/ m2/ an este fezabila 100%.